Naslovna   |   Cenovnik   |      
 |   O nama


RECIKLAŽA

Reciklaža
folije i PET-a


PROIZVODI

Regranulati
Džakovi
Folije


MAŠINE

Proizvodnja mašina i presa za preradu PET-a

Brzan Plast

 

"Brzan-Plast" O.D. - 34228 Brzan
direktor Dejan Simić
tel: 034/861-402, fax: 034/861-401


- Locirani smo u centralnom delu Srbije neposredno uz autoput Beograd-Niš i blizu železničke stanice u Lapovu.
- Organizovani smo kao privatno preduzeće O.D.
- Trenutno imamo 50 zaposlenih, posao je organizovan u tri smene.
- Po svim finansijsko-ekonomskim pokazateljima možemo se svrstati među vodeća preduzeća u zemlji koja se bave preradom   plastike.

Preduzeće OD "BRZAN-PLAST" Brzan, Opština Batočina osnovano je 1990 .god. a od 2001.god. preduzeće se opredeljuje i obavlja osnovne delatnosti - reciklažu otpadne amabalažne plastike i proizvodnju proizvoda raznih namena od dobijenog regranulata.
Preduzeće OD"BRZAN-PLAST" Brzan je porodično preduzeće, jedino u Srbiji čija je osnovna delatnost reciklaža otpadne plastike. Preduzeće organizuje sakupljanje, otkup, preradu (sečenje, pranje, sušenje, proizvodnju regranulata) i proizvodnju novih proizvoda za potrebe pre svega privrede, naročito poljoprivrede, a takodje i stanovništva.
Za prvi stepen prerade plastičnog otpada od momenta sakupljanja je presovanje, za tu potrebu konstruisali smo mobilnu presu za baliranje na električni i dizel pogon.

POTREBAMA TRŽISTA, konstruisali smo i proizveli mlin za mlevenje PET ambalaže koji je na madjunarodnom sajmu komunalne opreme u Leskovcu osvojio prvu nagradu za inovaciju. Mlin je po konstruktivnom rešenju izuzetnih karakeristika, a po ceni znatno jeftiniji od mlinova za ove namene koji postoje u zemljama Evropske unije.
Takodje, serijska proizvodnja mlina za mlevenje PET ambalaže je jako interesantna, obzirom da ona prestavlja prvu fazu razrešavanja problema PET ambalaže na gradskim deponijama ,a omogućava dobijanje izvoznog artikla za kojim postoji značajno interesovanje u zemljama EU i zemljama dalekog Istoka. I u ovom poslu postoji spremnost preduzeća na sve oblike saradnje sa ino partnerima, pogotovu što preduzeće poklanja izuzetnu paznju razvoju sopstvene proizvodnje mašina i opreme za reciklazu.

Kao što smo ovim kratkim prikazom preduzeća objasnili, u potpunosti smo se posvetili programima reciklaže otpadne ambalažne plastike i proizvodnje opreme za reciklažu. Stoga očekujemo da ćemo ovim prikazom skrenuti Vašu paznju na ovo preduzeće.
Naša poslovna poruka je - ZA ČISTU SRBIJU. Posetite nas i uverite se u to.

ISORIJAT
Privatno preduzeće BRZANPLAST locirano je na ll0 km od Beograda prema Nišu na samoj deonici auto puta i graniči se sa železničkim čvorištem Lapovo. Kroz razne forme transformisanja od SZR do OD ovo preduzeće egzistira još od l990 godine. Bavi se od samog početka isključivo proizvodnjom proizvoda od plastike, vodovodnih i kanalizacionih cevi, elektroizolacionih cevi, baštenskih creva za polivanje svih prečnika,fluoterm cevi za kupatila i raznog pratećeg fitinga za vodovod i kanalizaciju. U svom proizvodnom programu vlastitim snagama i iskustvom osvojilo je preko l00 (stotinu) proizvoda od plastike.

Od početnih kapaciteta (10-30 kg/h) za 14 godina razvili smo kapacitet na prostoru 2 fabrike, i povećali proizvodnju od 1 500 t folije na godišnjem nivou.

OPREMA
Poseduje i koristi jedinstvene linije za reciklažu plastičnog otpada projektovane i opremljene na osnovu dosadašnjeg iskustva i stečenih znanja.
U sastavu opreme dominira ekstruderska oprema novije generacije.

TRŽIŠTE I DISTRIBUCIJA
Svoje proizvode plasiramo ličnom dostavom veleprodajnim objektima širom Srbije i Crne Gore.

Naši najčešći naručioci su: građevinska stovarišta, poljoprivredne apoteke, javna i komunalna preduzeća, ribarnice, prodavnice boja i lakova....

RAZVOJNI CILJEVI
Namera nam je da proširimo svoje postojeće kapacitete za reciklažu uvodjenjem novih linija za reciklažu i linija za proizvodnju folija do 8 m širine kao i proizvodnju višeslojnih folija.Procenili smo i idejnim projektom zacrtali izgradnju nove proizvodne hale od minimum 3.000m.
Za funkcionisanje novog planiranog programa potrebno jedodatno uposliti još novih 50 radnika. Jadan od prioritetnih ciljeva nam je da organizovanim prikupljanjem i otkupom starih plastičnih folija zamenom nove za staru, obezbedimo znatno jeftiniju sirovinsku osnovu i sačuvamo prirodu od bacanja i paljenja dotrajalih folija koje sada čine preko 5% svih otpada na deponijama.

S' poštovanjem,
OD"Brzan-plast"
Simić Dejan, direktor

Copyright © Brzan Plast, Brzan 2005.
Design by BrzanPlast ©